2023. március 22., szerda

Pulykacomb

 

Nagyon finom fűszersót kaptam Juci lányomtól. Saját maga keverte, egyet szárnyasokhoz és egyet sertéshúsokhoz. Mindjárt ki is próbáltam ezzel a pulykacombbal. Fenséges lett. 
Hozzávalók:
1 pulykacomb
1 evőkanál fűszersó
1 dl vörösbor
olaj


Elkészítés: A combot kicsontoztam, és kettévágtam. Bedörzsöltem a fűszersóval, és hagytam állni néhány órát. Utána kis olajat öntöttem egy lábosba, és átpirítottam a húst minden oldalán. Felöntöttem a borral, és fedő alatt puhára pároltam, majd lesütöttem. Sült zöldséggel kínáltam, amibe most petrezselyem levél mellett a karalábé levelét is összevágtam.



Bibliás elmélkedés:
"Ti vagytok a föld sója-mondta Jézus a tanítványoknak.-Ha a só ízét veszti, mivel sóznak? Nem való egyébre, minthogy kidobják, és az emberek eltapossák."Máté evangéliuma 5.13.
Itt arról van szó, hogy a keresztény/keresztyén embernek hatást kell gyakorolnia a környezetére. A Szent Lélek által bennünk lakozó szeretetnek érvényesülnie kell, és pozitív hatást kell kifejtenie ott, ahol megfordulunk. Ha életünk Jézus Krisztusra mutat, akkor ez másoknak is vonzóvá válhat, és visszatarthat rossz szokásoktól, bűnös életgyakorlatoktól. Ha egy hívő ember mindig időben érkezik a munkahelyére, ha megbízható, ha segítőkész, ha lehet rá számítani a bajban, akkor felmutat valamit a menny ízéből, sóvá lesz a környezete számára. Bővebben itt olvashatnak erről: http://igemorzsa.hu/bibliakor-jegyzet/jezus_hegyib/09_tema.html
A fűszersó gyülekezeti szeretetvendégségre készült ajándékul azoknak, aki segítenek az egyházban. Nagyon örültek neki. Én is! 😊

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett a sülted! Finom keveréket állított össze a lányod, én is szoktam házi keveréket csinálni, amiben saját termés is van, mert az tényleg bio 😊.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük. Ez bolti összetevőkből áll, de így is finom volt.

      Törlés