2023. március 27., hétfő

Sós répaszelet

 

Tavaly meghívtak a Vénák hete egyik rendezvényére. Főzelékes Ferivel főztünk. Itt írok erről. Sokáig kaptam a sajtóközleményeket, köztük jobbnál-jobb recepteket is. Sajnos mindig csak halogattam az elkészítésüket, de most eljött az ideje. Kis változtatásokkal készült el. Nagyon finom lett, csak ajánlani tudom. Uzsonnára el is fogyott. Legközelebb többszörös adagot kell készíteni.
Hozzávalók:

15 dkg zabpehely
15 dkg sárgarépa
15 dkg sajt
1 felvert tojás (nálam 2 kis japán)
1 mokkáskanál só
fél mokkáskanál őrölt bors
1 evőkanál vágott petrezselyemzöld
néhány mentalevél apróra vágva
1 mokkáskanál koriandermag
1 teáskanál citromlé
kb 2 dkg margarin
Elkészítés:
A sárgarépát és a sajtot finom lyukú reszelőn lereszeljük. Egy tálban összekeverjük a margarin kivételével az összes hozzávalót, és egy 20x25 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk. 


A tetejére kockázzuk a margarint. 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük. 





2 megjegyzés:

  1. Finom uzsonnátok lehetett, hisz sok egészséges finomság került bele 😊. Guszta lett!

    VálaszTörlés