Hozzávalók:
-tészta:
1 dkg élesztő
1 dl víz
1 mokkáskanál cukor
25 dkg liszt
15 dkg margarin
2 tojássárgája
1 teáskanál 1:4 édesítő (vagy 10 dkg porcukor, de akkor nem diétás)
-töltelék:
2 tojásfehérje
1 tk édesítő
10 dkg kókuszreszelék
5 dkg margarin
egy marék szárított áfonya
Elkészítés:
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a cukros vízben (!) feloldott élesztőt, és a tojássárgáját. Összegyúrjuk, kicsit pihentetjük, addig elkészítjük a tölteléket. A fehérjét jól felverjük, hozzáadjuk az édesítőt, a margarint és a kókuszt. A tésztát két részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk 20x40 cm-es téglalappá. A krémet is két részre osztjuk, megkenjük a lapokat, szorosan feltekerjük, és másfél cm-s darabokra vágjuk, majd margarinozott gáztepsibe rakosgatjuk. Kicsit megnyomogatjuk, hogy egyben maradjanak, de nem kell aggódni, sülés közben szépen összeáll, mert kel valamennyit. Az áfonyát apróra vágjuk, és egy csíkot megszórunk vele, így kapunk néhány darab kókuszos-áfonyás csigát is. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk a tepsit, és aranybarnára sütjük.
Nagyon szépek, szeretem a kókuszost! :-)
VálaszTörlésKöszönöm, savanykással én is.
Törlés