Már van néhány sajtos pogácsa recept a blogon. Itt egy,
meg itt egy kalonjjee-val(fekete hagyma mag)
Juhsajtos kifli is szerepel a blogban:
Sajtos rudat viszont még sohasem készítettem, pedig szeretjük.
Hozzávalók:
1 kg liszt
20 dkg margarin
4 dkg élesztő
1 kockacukor
1 dl tej
kb fél l tejföl
2 tojás
kb egy lapos evőkanál só
15-20 dkg sajt
1 tojás
Elkészítés:
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet keverőtálba tesszük, a margarint elmorzsoljuk benne. Mélyedést készítünk benne és beleütünk 2 tojást, hozzáadjuk az élesztőt, a tejfölt, a sót, kb 10 dkg reszelt sajtot, és ruganyos tésztát gyúrunk belőle. Inkább kemény legyen, mint lágy. A tejföl mennyiségét ehhez igazítjuk. Nem kell keleszteni, azonnal dolgozunk vele. Utána kinyújtjuk, késsel bekockázzuk, kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A maradék tésztát újra összegyúrjuk, és addig szaggatjuk, amíg megtelik egy tepsi. Mindegyik pogácsát fejjel lefelé felvert tojásba mártunk, és visszafordítva megszórjuk reszelt sajttal.
A többi tésztát a képen látható módon kinyújtjuk, derelyevágóval csíkozzuk, megkenjük tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. Kikent tepsibe tesszük, hideg sütőbe toljuk. Itt légkeverést használtam 200 fokon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése