2019. december 18., szerda

Lecsós zöldbab


A hús el is maradhat. A zöldbab köretnek is kiváló. Nem kell olyan sok húst enni még karácsonykor sem. Biztos mindenki van úgy néha, hogy csak úgy kísérletezget. Aztán kijön belőle, ami kijön. Hát ez nagyon jól jött ki! A férjem nem rajong az új ízekért, mégis nagyon ízlett neki.
Hozzávalók:
450 g mirelit zöldbab
1 nagy lila hagyma
só, bors, 
fél mokkáskanál morzsolt bazsalikom
fél mokkáskanál őrölt kömény
1 dl lecsó
olaj
Elkészítés:
Valójában úgy kezdődött, hogy az olajon megpároltam a csirkecombfilét, és a maradék levén kezdtem el párolni a zöldbabot. Fűszereztem, majd a végén hozzáadtam a kész lecsót is. Vágtam bele egy kis zöld bazsalikom levelet, és kaprot is. Fantasztikus lett az összhatás. Kenyérrel akár vacsorának is jó. Vagy bármilyen más húshoz köretnek. 

Lecsós sertésszelet recept itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése