2019. december 4., szerda

Gesztenyés madártejkrém leves

Ez még egy 2015-ös bejegyzés. Egy blogjátékra karácsonyi menüsort kellett készíteni. A másik két ételt már közöltem külön, de ez a leves valamiért lemaradt. Most pótlom. 
Hozzávalók:
1 liter tej
25 dkg  gesztenyemassza
2 tojás
cukor
fahéjdarabkák
1 kis kocka margarin
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál mazsola
fél dl rumaroma
  vanillincukor
Elkészítés:
A mazsolát beáztatjuk a rumba. A tojásfehérjét habbá verjük, és galuskákat szaggatunk belőle a felforralt tejbe. A sárgáját kevés cukorral kikeverve hozzáadjuk a tejhez a gesztenyével együtt. Botmixerrel pépesítjük. A többi hozzávalóval együtt egyszer felforraljuk, kivéve mazsolát, amely egészben kerül a levesbe.  Átszűrjük, és habgaluskával tálaljuk. 
Először ilyen fészkeket készítettem a habból a mazsolának, de nem úgy sikerült, ahogy gondoltam. Hagyományos is lett. 
Változatlanul érvényes az előző bejegyzésben írt ajándék könyv felajánlás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése