2019. december 27., péntek

Áfonyás csirkemell

 Van néhány áfonyás recept a blogon, de nem túl sok. Elég drága mulatság, és nem is mindenki szereti a családban. Áfonyás göngyölt csirkemell is van már, de kicsit más recepttel. A karácsonyi asztalon a töltött káposzta mellé most ez volt a másik fogás, holott már többször elhatároztam, hogy csak egyfélét főzök, amikor jönnek a gyerekek. Idén se jött össze. 😊
Hozzávalók:
3 csirkemell filé
áfonya
vörös bor
2 dl főzőtejszín
olaj
szeletelt bacon
Elkészítés:
A csirkemelleket megformázzuk, és a kisebb darabokat levágjuk róla. Középen bevágjuk, és kifordítjuk. Megtöltjük áfonyával, amely a következőkből állt össze. Vettem aszalt áfonyát, és az erdélyből származó áfonyapálinka leszűrt gyümölcsével összekevertem, és beáztattam egy kis borba. Ha valakinek nincs ilyen, akkor csak a sima aszalt áfonyát áztathatja be. 
Kicsit várunk, amíg megszívja magát, és a gyengén sózott húst megtöltjük vele. Feltekerjük, betakarjuk a szeletelt baconnel, és kis bor hozzáadásával, lassú tűzön megpároljuk. Mellé tesszük a maradék áfonyát is. A végén hozzáöntjük a tejszínt, és összeforraljuk. 



Füle Lajos:
Mikor az egek beborulnak,

és az élet is havat hoz ránk,
és nem leljük az utat,
az ISTEN MAGA jön el hozzánk. (Fiában, Jézus Krisztusban)

1 megjegyzés: