Van néhány áfonyás recept a blogon, de nem túl sok. Elég drága mulatság, és nem is mindenki szereti a családban. Áfonyás göngyölt csirkemell is van már, de kicsit más recepttel. A karácsonyi asztalon a töltött káposzta mellé most ez volt a másik fogás, holott már többször elhatároztam, hogy csak egyfélét főzök, amikor jönnek a gyerekek. Idén se jött össze. 😊
Hozzávalók:
3 csirkemell filé
áfonya
vörös bor
2 dl főzőtejszín
olaj
szeletelt bacon
Elkészítés:
A csirkemelleket megformázzuk, és a kisebb darabokat levágjuk róla. Középen bevágjuk, és kifordítjuk. Megtöltjük áfonyával, amely a következőkből állt össze. Vettem aszalt áfonyát, és az erdélyből származó áfonyapálinka leszűrt gyümölcsével összekevertem, és beáztattam egy kis borba. Ha valakinek nincs ilyen, akkor csak a sima aszalt áfonyát áztathatja be.
Kicsit várunk, amíg megszívja magát, és a gyengén sózott húst megtöltjük vele. Feltekerjük, betakarjuk a szeletelt baconnel, és kis bor hozzáadásával, lassú tűzön megpároljuk. Mellé tesszük a maradék áfonyát is. A végén hozzáöntjük a tejszínt, és összeforraljuk. Füle Lajos:
Mikor az egek beborulnak,
és az élet is havat hoz ránk,
és nem leljük az utat,
az ISTEN MAGA jön el hozzánk. (Fiában, Jézus Krisztusban)
Csodás fogásnak tűnik! Mi is szeretjük az áfonyát.
VálaszTörlés