Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 kockacukor
2 evőkanál puha vaj
2,5 dl tej
1/2 teáskanál só
1/2 evőkanál őrölt köménymag
1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
1 tojás
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a vajat. A lisztet keverőtálba tesszük, mélyedést készítünk benne, és beleöntjük a tejet, a felvert tojást és a fűszereket. Addig dagasztjuk, amíg a tészta elválik az edény falától. A kelesztéshez begyújtjuk a sütőt, és 50 fokon tartjuk 5 percig. A tésztát lefedjük, és csukott sütőben kelesztjük. Kizsírozzuk a kenyér/kalácsformát. A tésztát átgyúrjuk, a formában hagyjuk még 20 percig. Közben előmelegítjük a sütőt, a tetejét bevágjuk, a legalsó rácson sütjük 180 fokon 50-60 percig. Forrón meleg vízzel megkenjük, és rácson kihűtjük.(A Mester Kiadó receptkártyájáról).
A kenyérről szól ez a prédikáció. Meg persze sok mindenről, ami az életszükségletünket jelenti.
„Áldott az Úr! Napról napra gondoskodik rólunk a mi szabadításunk Istene” (Zsolt 68,20)
Nagyon guszta lett a kalácsod, finom lehet reggelire!
VálaszTörlésNagyon finom lehet guszta! Köszönöm a meghívást játékodra de meghagyom a fiatalabb jelentkezőknek a lehetőséget hogy legyen szerencséjük:)
VálaszTörlésKedves vagy, de nyugodtan jelentkezz. Nemcsak a húszéveseké a világ!
Törlés