Elöl a malacka. |
Hozzávalók:
1 kg liszt
20 dkg margarin
4 dkg élesztő
1 kockacukor
1 dl tej
kb fél l tejföl
2 tojás
kb egy lapos evőkanál só
15-20 dkg sajt
1 tojás
Elkészítés:
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet keverőtálba tesszük, a margarint elmorzsoljuk benne. Mélyedést készítünk benne és beleütünk 2 tojást, hozzáadjuk az élesztőt, a tejfölt, a sót, kb 10 dkg reszelt sajtot, és ruganyos tésztát gyúrunk belőle. Inkább kemény legyen, mint lágy. A tejföl mennyiségét ehhez igazítjuk. Nem kell keleszteni, azonnal dolgozunk vele. Utána kinyújtjuk, késsel bekockázzuk, kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A maradék tésztát újra összegyúrjuk, és addig szaggatjuk, amíg el nem fogy. Mindegyik pogácsát fejjel lefelé felvert tojásba mártunk, és visszafordítva megszórjuk reszelt sajttal. Kikent tepsibe tesszük, hideg sütőbe toljuk, és 180-200 fokon kisütjük. Itt két nagy tepsivel készült, légkeverést használtam kb 180 fokon.
U.I. A malacnak semmiféle szerepe nincs a pogácsa mellett, csak nagyon tetszik.
Nagyon mutatós kis pogácsákat sütöttél és milyen sokat! De jó is lenne most belőle 1-2 db :)
VálaszTörlésNálunk nem érdemes kevesebbel elindulni.:)
VálaszTörlésNagyon köszönöm ki fogom probbální .
VálaszTörlés