Hozzávalók:
10 dkg margarin
15 dkg kristálycukor
3 tojás
1 citrom reszelt héja
10 dkg liszt
1 evőkanál rum
6 db sárgabarack
1/2 csomag sütőpor
Elkészítés:
Habosra keverjük a margarint a cukorral, fokozatosan hozzáadjuk a tojást, a citromhéjat, a sütőporral elkevert lisztet és végül a rumot. Jól kikavarjuk. Közben a barackokat forró vízbe mártjuk, ketté vágjuk és lehúzzuk a héjukat. A tésztamasszát margarinozott, lisztezett tepsibe öntjük (20x30 cm). Rá a barackokat. Előmelegített, közepesnél melegebb, kb 200 fokos sütőben sütjük. Ha feljött, mérsékelhetjük a hőfokot. Én végig egyenletes hőfokon sütöttem.
Pataki Mária A vendégvárás ábécéje című 1982-es kiadású könyvéből vettem a receptet, csak sütőport is adtam hozzá. Minerva Kiadó.
Jézus mondja: "Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve. Tanuljátok meg tőlem, hogy én szelíd vagyok, és alázatos szívű, és megnyugszotok a lelketekben. Mert az én igám gyönyörűséges, és az én terhem könnyű."
(Máté 11. 28-30)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése