Fenséges ízű zsemle érkezett Juci lányomtól a grillezésre.
Hozzávalók:
1 ek szárított élesztő
55 g porcukor
125 ml meleg víz
600 g kenyérliszt
1.5 teáskanál só
250 ml tej
50 g vaj olvasztott hűtött
2 szobahőmérsékletű tojás villával felverve
kenéshez 1 ek olvasztott vaj
Elkészítés:
Az élesztőt és 2 teáskanál porcukrot egy tálba öntjük, megkeverjük, és hozzáadjuk a vizet. Hagyjuk megkelni.
A lisztet, maradék cukrot, sót egy másik tálba tesszük. Hozzáadjuk a tejet, tojást, vajat, élesztős keveréket. Jól elkeverjük. letakarjuk egy konyharuhával, és 1.5 óráig kelesztjük 25 fokos hőmérsékleten, amíg háromszorosára kel. Buborékosnak kell lennie. Átkeverjük a lapáttal, egy lisztezett gyúródeszkára helyezzük, lenyomkodjuk a tenyerünkkel, rudat formázunk belőle, 4 darabba vágjuk, amelyekből 3 darabot vágunk, összesen 12 darabunk lesz. Mindegyik darabot lenyomkodunk a tenyerünkkel, felcsippentjük a széleinél fogva, majd megfordítjuk, és csinos labdává alakítjuk. Használjunk lisztet. A zsemléket a tepsibe helyezzük kelni, és megkenjük őket. Hagyjuk kelni kb 2/3-ára, nem kell kétszeresére. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük, majd megkenjük vajjal.
31.5cmx23.5cm tepsit használunk. Hozzáteszem kábé. Juci itt találta a receptet:
https://www.recipetineats.com/soft-no-knead-dinner-rolls/
"Gondot visel róluk Istenük, az Úr, jóra fordítja sorsukat." (Biblia: Sofóniás könyve 2.rész, 7. vers)
Csak úgy nevetnek ezek a zsemlék, így könnyű a grillezés :-) Gratulálok hozzá a lányodnak!
VálaszTörlésKösz szépen, átadom.
VálaszTörlésLátszik rajta hogy nagyon finom puha lehetett!
VálaszTörlésIgen, nagyon puha volt.
Törlés