Hozzávalók:
60 dkg liszt
3,2 dl tej
1 tojás
1 mk. só
2 evőkanál. cukor
8 dkg olvasztott vaj
2,5 dkg élesztő
tojás a kenéhez
Elkészítés:Legnagyobb meglepetésemre Limara nem futtatta fel az élesztőt, hanem mindent beletett a dagasztó tálba a vaj kivételével, és 10 percig dagasztotta. Utána öntötte bele az olvasztott vajat, és tovább dagasztotta, amíg szép hólyagos lett. Hagyta duplájára kelni.
Aztán átgyúrta a tésztát, 3 mm vastagra kinyújtotta, 10x10-es négyzeteket vágott belőle, és rákanalazta a túrót. Jó bőven rakta, így elfogyott, és néhány lekváros bukta és batyu is készült. A négyzetek sarkait össze kellett fogni, és csavarni rajta egyet, hogy ne folyjon ki a töltelék. Ez egy nagyon jó módszer, szépek is lettek. Megkentem a felvert tojással, sütőpapírral bélelt tepsiben még 20 percig keltek, 180 fokra előmelegített sütőbe toltuk, és kisütöttük.
Régi gyerekkoromat idézi...
VálaszTörlésAnyukám mindig így készítette a batyukat, négyzet alakúra vágta a kelt tésztát.
Túróval vagy reszelt almával töltötte.
Rég ettem már ebben a formában. Nagyon finomat készítettél!
Igen, régi receptek ezek.
VálaszTörlés