2017. szeptember 14., csütörtök

Diókrémes diótorta. Gluténmentes diótorta 4.

Sose add fel! Nincs probléma csak kihívás! Ilyenfajta bátorításokra hivatkozva láttam neki egy újabb fajta diótortának.  Eszembe jutott ugyanis, hogy az előző sütőmben nemcsak azért volt olyan szép magas a diótorta, mert az az előző sütő volt, hanem alighanem azért is, mert tettem bele egy kanál lisztet és sütőport. Igaz, hogy amikor anyukámmal először készítettük el ezt a tortát teljesen a recept szerint, egyáltalán nem tettünk bele lisztet, mivel nem írta, és gyönyörű lett. viszont lehet, hogy akkor nála sütöttük. 
Így hát most került a tésztába egy kanál, de rizsliszt, úgyhogy még mindig gluténmentes. És elképesztően finom. Olyannyira, hogy nem is sikerült a teljes tortát lefényképeznem, de sebaj! Majd az 5. változatot!:)
Hozzávalók:
14 dkg cukor
6 tojássárgája
7 tojásfehérje
egy fél citrom reszelt héja
1 evőkanál rizsliszt
fél csomag sütőpor
10 dkg őrölt dió
Elkészítés:
A diót elkeverjük a liszttel és a sütőporral. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, belereszeljük a citromhéjat, és felváltva adjuk hozzá a diót meg a habbá vert fehérjét. Sütőpapírral bélelt közepes tortaformába öntjük, és úgy sütjük, akár a piskótát. (Tűzpróba!)
Ha kihűlt, kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel.
Hozzávalók:
14 dkg vaj
8 dkg porcukor
1 tojássárgája
10 dkg őrölt dió
1 evőkanál rum
diódarabok
A tojássárgákat jól kikeverjük a porcukorral és a vajjal, hozzáadjuk a diót és a rumot. Addig keverjük, amíg szép fehér nem lesz.
Recept forrása: F.Nagy Angéla: Ínyencnaptár 1978.
További diótorta receptek:
Gluténmentes diótorta 1
Gluténmentes diótorta 2 citromkrémmel
Gluténmentes diótorta 3 szilvalekvárral

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése