Sárikámtól kaptuk ezeket a kis bográcsokat. Éppen illenek ehhez a leveshez. Egy másik beállításban megcsodálhatják ezt a szép cserépedényt is. Szintén az ő ajándéka. Töltött káposztát, ragukat, leveseket lehet benne tálalni. Nagyon hangulatos, és jól tartja a meleget. Főzni is lehetne benne a sütőben, de nem merem betenni, mert a csirkesütőm a második használatnál elrepedt.
Hozzávalók:
15 dkg lencse
1 közepes hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 kis sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
3 krumpli
zellerlevél
só, szemesbors
tarhonya
fél liter pörkölt
Elkészítés:
A lencsét feltesszük főni a zöldségekkel. Amikor már majdnem puhák, akkor belekockázzuk a krumplit, egy marék tarhonyát öntünk hozzá, és beleborítjuk a kész pörköltet. Kicsit együtt főzzük, amíg minden megpuhul. A leves sózásánál figyelembe kell venni, hogy a pörkölt sós. Én most fagyasztottat használtam.
Egy másik recept: Gulyás. Marha. Jó.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése