2017. szeptember 27., szerda

Leveszöldség 12 zöldségből


10, ha a zöldeket nem vesszük külön, de miért ne vennénk?
Már van egy leveszöldség a blogon. Ennek a receptnek az egyszerűsített változata. Most visszatértem a forráshoz. Pelle Józsefné Befőzés, házi tartósítás című könyvét vettem elő. 1981-es kiadás és még nem romlott meg.:)Nagyon sok jó ötletet találtam már. Ez alapján teszem el a vizes uborkát, készítettem Piroskát (ketchup helyett). A rumos meggy is innen származik.
Hozzávalók a leveszöldséghez: 
1 kg sárgarépa
50 dkg petrezselyemgyökér
25 dkg zeller
25 dkg karalábé
25 dkg kelkáposzta
50 dkg édes káposzta
25 dkg paradicsom
50 dkg karfiol
25 dkg hagyma
25 dkg zöldpaprika
3 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál zellerzöld
Elkészítés:
Az eredeti receptben 50 dkg paradicsom és több zellerzöld van. Ennyit változtattam rajta.
A zöldségeket tisztítva mérjük ki, és nyersen húsdarálón megdaráljuk vagy, mint én is, lereszeljük. Lux robotgépet használok. Álom vele dolgozni. A pépet elkeverjük 1 kg sóval, üvegekbe rakjuk, szorosan lenyomkodjuk, lekötjük, és száraz helyen tartjuk. Használatkor vigyázzunk az étel sózására!







4 megjegyzés:

  1. Én ezt fagyasztom, nem sózom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kiadagolod? Akkor több baj van vele. Sót pedig így is, úgy is kell tenni a levesekbe.

      Törlés
  2. Nagyon szépek lettek az üvegjeid :-)
    Ilyet én is használok, nagyon szeretem, sokáig eláll. Apukám szokta elkészíteni, a zöldségek egy része megterem a kertjében :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Apukád nagy segítség! Milyen jó, hogy még ilyen munkákban is számíthatsz rá!

      Törlés