10, ha a zöldeket nem vesszük külön, de miért ne vennénk?
Már van egy leveszöldség a blogon. Ennek a receptnek az egyszerűsített változata. Most visszatértem a forráshoz. Pelle Józsefné Befőzés, házi tartósítás című könyvét vettem elő. 1981-es kiadás és még nem romlott meg.:)Nagyon sok jó ötletet találtam már. Ez alapján teszem el a vizes uborkát, készítettem Piroskát (ketchup helyett). A rumos meggy is innen származik.
Hozzávalók a leveszöldséghez:
1 kg sárgarépa
50 dkg petrezselyemgyökér
25 dkg zeller
25 dkg karalábé
25 dkg kelkáposzta
50 dkg édes káposzta
25 dkg paradicsom
25 dkg paradicsom
50 dkg karfiol
25 dkg hagyma
25 dkg zöldpaprika
3 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál zellerzöld
Elkészítés:
Az eredeti receptben 50 dkg paradicsom és több zellerzöld van. Ennyit változtattam rajta.
A zöldségeket tisztítva mérjük ki, és nyersen húsdarálón megdaráljuk vagy, mint én is, lereszeljük. Lux robotgépet használok. Álom vele dolgozni. A pépet elkeverjük 1 kg sóval, üvegekbe rakjuk, szorosan lenyomkodjuk, lekötjük, és száraz helyen tartjuk. Használatkor vigyázzunk az étel sózására!
Én ezt fagyasztom, nem sózom.
VálaszTörlésKiadagolod? Akkor több baj van vele. Sót pedig így is, úgy is kell tenni a levesekbe.
TörlésNagyon szépek lettek az üvegjeid :-)
VálaszTörlésIlyet én is használok, nagyon szeretem, sokáig eláll. Apukám szokta elkészíteni, a zöldségek egy része megterem a kertjében :-)
Apukád nagy segítség! Milyen jó, hogy még ilyen munkákban is számíthatsz rá!
Törlés