A rakott zöldségek nagy kedvenceink. Most pulyahússal és karfiollal készült. Általában rizzsel sütöm össze, de készült már bulgurral és kölessel is.
Rakott brokkoli, recept a kék szövegre kattintva.
Hozzávalók:30 dkg pulyka darált hús
24 dkg rizs
2 evőkanál tejföl
1 karfiol
só, bors
Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük, és a talpukkal lefelé egy lábasba tesszük, amibe annyi sós, köménymagos vizet öntünk, hogy ellepje a szárrészt. Addig főzzük fedő alatt, amíg puhulni kezd. Közben a rizst is megfőzzük. A pulykahúst sózzuk, majd egy kis olajon fehéredésig pirítjuk, majd kevés víz hozzáadásával néhány percig főzzük. Egy közepes tepsit (itt kerámia tál) megolajozunk, belefektetjük a szeletekre vágott karfiol felét. Ráhalmozzuk a rizst, sózzuk, borsozzuk, majd a húst is elterítjük rajta. Karfiollal zárjuk a sort, és a főzőlével felhígított tejföllel meglocsoljuk. Előmelegített sütőben kb 200 fokon szép pirosra sütjük. Még melegen nehéz szeletelni, de ha hűlt egy kicsit, akkor lehet.
Azért 24 dkg a rizs, mert két napra szántam az ételt kettőnknek, és ennyit ehetünk.
Rakott karfiol szójapörkölttel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése