Hasonló recept már van, csak húsgombóccal, mert Évi nem szereti a gombát sehogy, így miatta szétmixeltem. Most viszont egy vegetáriánus fogás sikeredett, és mind a hárman nagyon meg voltunk elégedve.
Hozzávalók:-gombóc:
fél kg tisztított krumpli
20 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
mokkáskanál só
(bors)
1 tojás
-gombamártás:
1 közepes vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
olaj
só
1 evőkanál reszelt zöldség
1 evőkanál tejföl
1 tojás
-gombamártás:
1 közepes vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
olaj
só
1 evőkanál reszelt zöldség
1 evőkanál tejföl
1 csapott evőkanál finomliszt
40 dkg laskagomba
Elkészítés: A krumplit felkockázzuk, és enyhén sós vízben megfőzzük, kihűtjük. Közben a vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk, majd a reszelt fokhagymát is hozzáadjuk. kicsit együtt sütjük. A gombáról levágjuk a kemény szárrészt, a puhábbat karikára vágjuk, és az olajon megforgatjuk, majd felöntjük vízzel, és félpuhára főzzük. Közben sózzuk, és gazdagítjuk a reszelt zöldséggel. A többi gombát kisebb darabokra vágjuk, hozzáadjuk, és együtt puhára főzzük. A végén megszórjuk a liszttel, és belekeverjük a tejfölt is. Egyet rottyan, és botmixerrel pépesítjük.
A kihűlt krumplihoz keverjük a tojást, sót és a lisztet, gombócokat formázunk belőle, és forró sós vízben kifőzzük. A képen látható módon tálaljuk.
Diákok imája a tanév kezdésekor:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése