Sokféle gyümölcsből készítettem már. Valójában bármit fel lehet használni hozzá. Még zöldséges sós változat is van a blogon. Nagyon szeretjük a zabpelyhet, és én ezzel készítem. Sajnos lemerült az elem a mérlegben, ezért bögrével adagoltam a hozzávalókat, de finom lett így is.
Hozzávalók:1 bögre (3-4 dl) zabpehely
fél bögre finomliszt vagy zabpehelyliszt
2 teáskanál 1:4 édesítő
10 dkg vaj
..........6 sárgabarack
Elkészítés:
Elkészítés:
Összekeverjük a száraz anyagokat. A hideg vajat késsel feldaraboljuk, és ujjbeggyel elmorzsoljuk a lisztes keverékkel. Egy kikent piteformába szórjuk a keverék felét, 2/3-át, rárakosgatjuk a szeletekre vágott barackot.
Vagy már akkor megbánjuk, hogy annyit pepecseltünk vele, amikor még készül a nagy mű, vagy csak akkor, amikor rászórjuk a morzsát, amitől eltűnik a gondosan megalkotott remekmű.
200 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Jó hozzá egy gombóc fagylalt vagy még egy tányér morzsasüti. 😊
Sütés után.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése