Zöldséggel azonban még nem próbáltam, nem is láttam eddig sehol. A Sütni jó hírlevelében ajánlották, és így megpróbáltam a szokott recepttel, de cukor nélkül.A gyümölcsös morzsasütikhez jól illik egy gombóc fagylalt vagy sodó, mint az almás-rebarbarásnál, de a zöldségest inkább majonézzel dobhatjuk fel.
teáskanál só
bors
fél kg vegyes zöldség:
egy kis cukkini,
4 karfiol rózsa
egy vöröshagyma
egy kis lila hagyma
3 gerezd fokhagyma
egy paradicsom
két szelet füstölt szalonna
reszelt sajt
Elkészítés:
A zabpelyhet és a lisztet, sót összekeverjük, és gyorsan eldolgozzuk a kis darabokra vágott margarinnal. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és a piteforma aljára szórjuk, és kicsit elkenjük. A cukkinit vékony szeletekre vágjuk. A karfiolt kisebb cikkekre. A paradicsomot, a hagymákat is szeletekre. A zöldségeket szépen elrendezzük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk reszelt sajttal, rászórjuk a morzsát, befedjük alufóliával, és 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Közben érdemes nézegetni a zöldségeket, ha kicsit puhulnak, levesszük a fóliát.
A zabpelyhet és a lisztet, sót összekeverjük, és gyorsan eldolgozzuk a kis darabokra vágott margarinnal. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és a piteforma aljára szórjuk, és kicsit elkenjük. A cukkinit vékony szeletekre vágjuk. A karfiolt kisebb cikkekre. A paradicsomot, a hagymákat is szeletekre. A zöldségeket szépen elrendezzük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk reszelt sajttal, rászórjuk a morzsát, befedjük alufóliával, és 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Közben érdemes nézegetni a zöldségeket, ha kicsit puhulnak, levesszük a fóliát.
Nagyon kellemes hétvégét kívánok!
De érdekes kombináció. Magamtól nem próbálnám ki, de az utolsó fotódon olyan jól néz ki, hogy mégis nekivágok.
VálaszTörlésJól teszed, lena, ha kipróbálod. Nem fogod megbánni. Végül is sült zöldség.
TörlésKülönleges a zöldségekkel de biztos nagyon finom volt!
VálaszTörlésIgen, különleges, sose találtam volna ki, de nem bántuk meg.
Törlés