2021. június 25., péntek

Zöldséges morzsasüti


Morzsasütiből elég szép mennyiség van a blogon, de csak különböző gyümölcsökkel. A recept nagyjából egyforma, kivéve az első rebarbarásat, mert ott véletlenül 10 dkg helyett 20 dkg   vajat tettem bele, de ez volt a legfinomabb. Habár nem lett morzsás.
Zöldséggel azonban még nem próbáltam, nem is láttam eddig sehol. A Sütni jó hírlevelében ajánlották, és így megpróbáltam a szokott recepttel, de cukor nélkül.A gyümölcsös morzsasütikhez jól illik egy gombóc fagylalt vagy sodó, mint az almás-rebarbarásnál, de a zöldségest inkább majonézzel dobhatjuk fel.

Hozzávalók:
10 dkg zabpehely
10 dkg finomliszt
10 dkg margarin
teáskanál só
bors
fél kg vegyes zöldség: 
egy kis cukkini, 
4 karfiol rózsa
egy vöröshagyma
egy kis lila hagyma
3 gerezd fokhagyma
egy paradicsom
két szelet füstölt szalonna
reszelt sajt
Elkészítés:
A zabpelyhet és a lisztet, sót összekeverjük, és gyorsan eldolgozzuk a kis darabokra vágott margarinnal. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és a piteforma aljára szórjuk, és kicsit elkenjük. A cukkinit vékony szeletekre vágjuk. A karfiolt kisebb cikkekre. A paradicsomot, a hagymákat is szeletekre. A zöldségeket szépen elrendezzük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk reszelt sajttal, rászórjuk a morzsát, befedjük alufóliával, és 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Közben érdemes nézegetni a zöldségeket, ha kicsit puhulnak, levesszük a fóliát.


Nagyon kellemes hétvégét kívánok!

4 megjegyzés:

  1. De érdekes kombináció. Magamtól nem próbálnám ki, de az utolsó fotódon olyan jól néz ki, hogy mégis nekivágok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jól teszed, lena, ha kipróbálod. Nem fogod megbánni. Végül is sült zöldség.

      Törlés
  2. Különleges a zöldségekkel de biztos nagyon finom volt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, különleges, sose találtam volna ki, de nem bántuk meg.

      Törlés