Még májusban kezdtem el a bodzalikőrt. Áztak a szirmok a múlt hétig, amikor is leszűrtem őket, és üvegbe töltöttem. Mivel kávéfiltert csak 100-200-as csomagolásban lehet kapni, konyharuhával és vattacsíkkal oldottam meg, de nem lett tökéletes. Valahonnan majd szerzek, hogy a leülepedett részt is el tudjam tüntetni.
Hozzávalók még egyszer:1 liter pálinka vagy vodka
10 dkg lecsipegetett bodzavirág
20 dkg cukor
1 dl víz
(1 rúd vanília)
Elkészítés:
Kezdetben csak a bodzavirágot és a pálinkát kell összekeverni, és állni hagyni. Bodzalikőr indul.
Múlt héten innen indultunk.
Múlt héten innen indultunk.
Először tehát levesszűrőn engedtem át a folyadékot, majd krumplinyomón jól kinyomkodtam a visszamaradt virágszirmokat.
Feloldottam a 20 dkg cukrot 1 dl meleg vízben.
Amíg hűlt, konyharuhán is átszűrtem a bodzalét.
Majd a vatta következett. Azt hittem, hogy ez elég lesz, de sajnos még nem lett elég tiszta.
A cukros vizet és a bodzás pálinkát összeöntöttem, majd visszakerült az előző üvegbe.Várni kellett még egy hetet, amíg leülepedett a zavarossága. Csak az üveg tetejéről öntöttem le most, ahol már gyönyörű tiszta. Így fényképeztem abban a tudatban, hogy nem kész. Majd kérek valakitől kávéfiltert.
Szép színe lett, biztos nagyon finom! Váljon egészségetekre!
VálaszTörlésFinom itóka lehet! 😊
VálaszTörlés