Még az első heti étrendnél ígértem ezt a főzeléket, amit nagyon ritkán készítek, pedig szeretem. Nem is bonyolult, bár ezeket az egyszerű ételeket is el lehet rontani, mert rutinból készítjük. Aztán túlfő a krumpli, sok lesz a rántás, nincs itthon tejföl stb. Kis odafigyeléssel azonban jól fognak sikerülni. van, aki esetet is tesz bele, én nem szoktam.
Hozzávalók:
4 krumpli
4 babérlevél
4-5 szemes bors, só
paprikás rántás
tejföl
Elkészítés:
A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, és nem túl vékony karikára vágjuk. Feltesszük főni annyi vízzel egy lábasban, amennyi éppen ellepi. Beletesszük a fűszereket, és addig főzzük, amíg megpuhul a krumpli, de még egyben van. Egyszer, kétszer megkeverjük.Egy evőkanál rántást keverünk bele, és ízlés szerint tejfölt. Nagyon finom fasírt mellé, de egy kis sült szalonnával is megteszi.
KRUMPLIT füstölt kolbásszal főzöm
VálaszTörlésMindenki másképp csinálja.
VálaszTörlésMi is szeretjük a krumplifőzeléket, ha nem tudok mit kitalálni főzni, akkor jöhet, hisz krumpli mindig van otthon. Én egy kis ecettel szoktam még ízesíteni a végén. Úgyhogy nagyon igaz, mindenki máskép csinálja 😁.
VálaszTörlésA facebookon is megosztottam, kaptam hideget, meleget, mert nincs rajta sok szósz. Igaz, de így is finom volt.
VálaszTörlés