Be kell vallanom valamit. Összeállítgatom én a heti étrendeket, ajánlgatom én a kedves olvasóknak, de magam sem így főzök. Szerintem nagyon kevés dolgozó nő képes arra, hogy MINDEN NAP mást adjon az asztalra. Ha igen, akkor minden tiszteletem az övé. Én ugyan már itthon vagyok, de akkor is rendszerint két napra főzök levest, gyakran másodikat is, és eltolom. Tehát hétfőn, kedden zellerkrém leves, hétfőn húsos tészta, kedden, szerdán csirkeszárnyak, de szerdán már zöldségleves. Így, nem nehéz kitalálni, hogy nem kerül ennyiféle étel az asztalra. Azért kínálatnak jó, ha valaki megakad.
Mit is főzzek? Mit is főzzek? Ja, nézzünk be a parókia konyhájába!
Csak tessék, csak tessék! Nagy szeretettel várok mindenkit.
Hétfő: Zellerkrém leves, húsos tészta
Kedd: Kapros zöldbab leves, fűszeres csirkeszárnyak bulgurral
Szerda: Sült zöldség krémleves, csomboros húsgolyók tepsis krumplival
Csütörtök: Birsalma leves, gyíkhús (fűszeres csirkemell darabok)
Péntek: Rebarbara leves almával, puliszka
Szombat: Borjú becsinált leves két napra, grízes tészta
Vasárnap: leves tegnapról, méteres pecsenye, almás pite
Jók az étrendjeid, ötletet ad, ha nincs semmi gondolata az embernek... 😀
VálaszTörlésÉn is általában két napra szoktam főzni, csak néha egyre. De kettőnknek nem is kell sok, olyan kevéssel meg kár bíbelődni.... 😀
Így van. nem könnyű mindig kitalálni, mi legyen, pláne kettőnknek.
TörlésJó érzés volt hiteles gondolatokat olvasni a mai kor főzési (időbeli) lehetőségeiről. 😊
VálaszTörlésKösz, így van. Vége a nagy hét közi lakomáknak.
Törlés