Régóta szemeztem ezzel az édességgel. Egy régi Mester Szakács recept kártya sorozatban láttam. Csak szilvát írt, először azzal készítettem, aztán most aszalt szilvával próbáltam. Így is, úgy is finom volt.
Hozzávalók:
25 dkg aszalt szilva
vörös bor
liszt
sűrű palacsinta tészta
olaj
csoki
Elkészítés:
Az aszalt szilvát borban áztatjuk, amíg megduzzad. Lecsepegtetjük, lisztbe forgatjuk, és sűrű palacsinta tésztába mártjuk, melyet csak tiszta tejjel készítünk egy tojásból. Forró olajban kisütjük. Megszórhatjuk reszelt csokival is. Nem tudom, hogy miért így hívják. Láttam már lakatos inas néven is.
Az aszalt szilvát borban áztatjuk, amíg megduzzad. Lecsepegtetjük, lisztbe forgatjuk, és sűrű palacsinta tésztába mártjuk, melyet csak tiszta tejjel készítünk egy tojásból. Forró olajban kisütjük. Megszórhatjuk reszelt csokival is. Nem tudom, hogy miért így hívják. Láttam már lakatos inas néven is.
Kis csokit reszelhetünk rá.
Nagyon finom lehet ez a csemege 😀. Még nem is hallottam róla, a neve is érdekes. Mindig tanul valamit az ember lánya 😁.
VálaszTörlésIgen, nagyon finom volt. Népi eredetű lehet.
TörlésNahát, sosem hallottam róla, finom lehetett.
VálaszTörlésFurcsa neve van de finom lehet! Aszalt szilvát nagyon szeretem biztos ízlene ilyen formában is:)
VálaszTörlésEz isteni finom lehet!❤
VálaszTörlésZsuzsa, Éva, Verus! Próbáljátok ki, nem fogjátok megbánni, ha a szilvát szeretitek.
VálaszTörlésMitől lakatos?
VálaszTörlés