2020. augusztus 3., hétfő

Rebarbara leves almával

 Újra szépen megnőttek a rebarbarák. Jól érzik magukat, szépen fejlődnek. Több rebarbarás recept is van már a blogon. Kedvencem a morzsasüti, melyben megdupláztam a vaj mennyiségét véletlenül, ettől aztán nem lett morzsás, de iszonyúan finom volt. Ez a mostani adag szár pitének készült, végül levesben végezte mindenki megelégedésére.
Hozzávalók:
fél kg rebarbaraszár
2 édes alma
édesítő vagy cukor
szeletelt mandula
Elkészítés:
A rebarbaráról lehúzzuk a színes héját. Kisebb darabokra vágjuk, és a hámozott, kockára vágott almával feltesszük főni annyi vízben, amennyi bőven ellepi. Ízlés szerint édesítjük, és botmixerrel pépesítjük. Mandulát szórunk rá.
Bibliás elmélkedés a rebarbarás-mazsolás béles recept után.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta ! Bevallom őszintén a rebarbara ízét nem ismerem de gondolom ha almával párosítottad hasonló és biztos finom!

    VálaszTörlés
  2. Nem írtam, de azért szerepel almával, mert nagyon savanyú.

    VálaszTörlés