A hosszú hét végén pénteken és szombaton kirándulni mentünk. Kőszeg, Fertőd, Sopron voltak az úti célok. A kőszegi várnál eltévesztettük a bejáratot, és megkerültük az egészet. Hát ez az, amikor az ember először bosszankodik, hogy még mindig menni kell, még mindig menni kell, bejárat meg sehol. Aztán egyszer csak az Orsolya-napi vásárban találja magát. Szóval nincsenek véletlenek. Mindenért hálát adjatok! (I.Thessalonika 5.16) Isten meg akart ajándékozni bennünket egy-két jó dologgal, amelyet elmulasztottunk volna egyébként.
A helyi és környékbeli civil szervezetek és mások kínálták portékájukat.
A környék híres gesztenyeerdeiről. Árulták is a termést sütve melegen, süteményekben habbal és hab nélkül. Gesztenyés sütik. |
Vásárlásainkkal támogathattunk jó ügyeket. Így gazdagodtunk málnalekvárral (18), dísztökökkel.
Sárgarépa torta rizskrémmel, szárított vörös áfonyával. |
Napkalács |
Az egyik sátornál vettük meg az ebédünket, a Betyár gombócot.
-Hogy hívták a betyárt? - kérdeztem.
-Hát Tibinek! - hangzott a hamiskás válasz, amiből nem volt nehéz kikövetkeztetni, hogy maga az alkotó a névadó is.
Hozzávalók az arányok megadása nélkül:
Gombóc:
Gombóc:
-darált sertéshús
-só, bors, őrölt kömény
-tojás
-zsemlemorzsa
Szárított róka-, vargánya-és galambgomba
Tejföl
Pörkölt alap
Galuska.
A pörkölt alapot felengedjük vízzel, és megfőzzük benne a gombócokat és a gombákat. A végén tejföllel gazdagítjuk. Galuskát adunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése