2014. október 29., szerda

II. Ennivaló úti beszámoló 1. rész: Betyárgombóc





A hosszú hét végén pénteken és szombaton kirándulni mentünk. Kőszeg, Fertőd, Sopron voltak az úti célok. A kőszegi várnál eltévesztettük a bejáratot, és megkerültük az egészet. Hát ez az, amikor az ember először bosszankodik, hogy még mindig menni kell, még mindig menni kell, bejárat meg sehol. Aztán egyszer csak az Orsolya-napi vásárban találja magát. Szóval nincsenek véletlenek. Mindenért hálát adjatok! (I.Thessalonika 5.16) Isten meg akart ajándékozni bennünket egy-két jó dologgal, amelyet elmulasztottunk volna egyébként. 
A helyi és környékbeli civil szervezetek és mások kínálták portékájukat.
A környék híres gesztenyeerdeiről. Árulták is a termést sütve melegen, süteményekben habbal és hab nélkül. 




Gesztenyés sütik.
Vásárlásainkkal támogathattunk jó ügyeket. Így gazdagodtunk málnalekvárral (18), dísztökökkel.

Sárgarépa torta rizskrémmel, szárított vörös áfonyával.




Napkalács

Az egyik sátornál vettük meg az ebédünket, a Betyár gombócot. 
-Hogy hívták a betyárt? -  kérdeztem. 
-Hát Tibinek! - hangzott a hamiskás válasz, amiből nem volt nehéz kikövetkeztetni, hogy maga az alkotó a névadó is.
Hozzávalók az arányok megadása nélkül:
Gombóc:
-darált sertéshús
-só, bors, őrölt kömény
-tojás
-zsemlemorzsa
Szárított róka-, vargánya-és galambgomba
Tejföl
Pörkölt alap
Galuska.
A pörkölt alapot felengedjük vízzel, és megfőzzük benne a gombócokat és a gombákat. A végén tejföllel gazdagítjuk. Galuskát adunk hozzá.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése