2024. június 18., kedd

Sült édesburgonya/batáta

 

Most már inkább cukkinit vagy tököt illetve friss gyökérzöldségeket sütök, de azért a batáta is sorra kerül még. Krumpli helyett javasolják egyesek cukrosoknak, mert lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz, viszont édesebb, ezért mások nem javasolják. Az ember csak kapkodja a fejét.

Mi szeretjük, mióta serpenyőben sütöm, mindenki megeszi. Már van egy leves recept,  egy köret, kicsit más ízesítéssel, és keksz is a blogon. Keverhetjük zöldségekkel is csirkecombok alá, és mehet a sütőbe.

Hozzávalók:
1 nagy édesburgonya
2 sárgabarack
1 vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
só, bors
olaj

Elkészítés: A batátát nem is muszáj meghámozni, ha szép a héja. Szeletekre vágjuk, ha nagy, akkor még cikkekre. A vöröshagymát és a fokhagymát felkockázzuk, és kevés olajon megpároljuk. Rádobjuk az édesburgonyát, sózzuk, borsozzuk, és gyakran kevergetve roppanósra sütjük. Húsok mellé kínáljuk. Volt két puha barack is, hozzáadtam. Nem árthat. 

2 megjegyzés:

  1. A batátát mi is nagyon szeretjük, én csak tepsiben szoktam megsütni, felszeletelve, teljesen natúran, amit köretnek szoktunk fogyasztani.
    Finom, pikáns lehetett a sárgabarackkal, ahogy most készítetted!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olyan meleg van már, hogy amit lehet, a tűzhelyen készítek.

      Törlés