Most már inkább cukkinit vagy tököt illetve friss gyökérzöldségeket sütök, de azért a batáta is sorra kerül még. Krumpli helyett javasolják egyesek cukrosoknak, mert lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz, viszont édesebb, ezért mások nem javasolják. Az ember csak kapkodja a fejét.
Mi szeretjük, mióta serpenyőben sütöm, mindenki megeszi. Már van egy leves recept, egy köret, kicsit más ízesítéssel, és keksz is a blogon. Keverhetjük zöldségekkel is csirkecombok alá, és mehet a sütőbe.
Hozzávalók:1 nagy édesburgonya
2 sárgabarack
1 vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
só, bors
olaj
Elkészítés: A batátát nem is muszáj meghámozni, ha szép a héja. Szeletekre vágjuk, ha nagy, akkor még cikkekre. A vöröshagymát és a fokhagymát felkockázzuk, és kevés olajon megpároljuk. Rádobjuk az édesburgonyát, sózzuk, borsozzuk, és gyakran kevergetve roppanósra sütjük. Húsok mellé kínáljuk. Volt két puha barack is, hozzáadtam. Nem árthat.
A batátát mi is nagyon szeretjük, én csak tepsiben szoktam megsütni, felszeletelve, teljesen natúran, amit köretnek szoktunk fogyasztani.
VálaszTörlésFinom, pikáns lehetett a sárgabarackkal, ahogy most készítetted!
Olyan meleg van már, hogy amit lehet, a tűzhelyen készítek.
Törlés