A pünkösdi asztalunkról maradt recept, csak elfelejtettem. Annyi minden történt mostanában. Műtét, kontrollok, egyik gyerekünk költözése, keresztelő. Most elém jött és megosztom.
Hozzávalók:
1 csirkemell
olaj
só, bors
olaj
1 evőkanál petrezselyemzöld
1 bögre zöldborsó
1 evőkanál petrezselyemzöld
1 bögre zöldborsó
1-2 dl tejszín vagy tejföl
Elkészítés: A csirkemellet szeletekre vágjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. Kerülhet rá más fűszer is: szerecsendió, majoránna, őrölt kömény. Állni hagyjuk egy fél órát, majd egy kevés olajon mindkét oldalát szép fehérre sütjük. Hozzáadjuk a borsót, ami itt fagyasztott, a zöldet, és addig hagyjuk a tűzön, amíg itt-ott megpirul. Tejszínnel dúsítjuk. Fogyaszthatjuk rizzsel, bulgurral, de nokedlivel is.
Guszta, szeretem a zöldborsót bármilyen formában akár levesnek vagy tejfölösen de így a hússal is nagyon jó lehetett! Kitartást türelmet a sok családi programhoz !
VálaszTörlésKöszönöm szépen.
TörlésNagyon guszta és finom! Én is sokszor készítek csirkemellet hasonlóan, mert egyszerű és gyorsan elkészül. Mozgalmas napokon vagy túl, most már jó pihenést kívánok.
VálaszTörlésRám fér, köszönöm.
TörlésFinom lehetett a pünkösdi zöldborsós csirkéd. Én idén is megúsztam az ünnepi készülődést, sütést-főzést, az erdélyiek gondoskodtak róla helyettem is 😊:
VálaszTörléshttps://katalin-konyha.blogspot.com/2024/05/punkosd-erdelyben-2024-majus-15-24.html
Neked további gyógyulást, pihenést kívánok!
Ó, azok a finom, erdélyi ízek! Kis nosztalgiával néztem a torockói képeket.
Törlés