Már van egy olasz-magyar töltött paprika a blogon, ez az oldalas is vegyes házasság. Zsírt tettem alá, ezért magyar, viszont a fűszerezése kicsit olaszos. Persze nem volt szándékos ez az összeállítás, csak így alakult.
Hozzávalók:
1 kg oldalas
1 paradicsompüré
1 evőkanál só
1 mokkáskanál bazsalikom
1 mokkáskanál oregano
1 mokkáskanál kakukkfű
fél mokkáskanál majoránna
fél mokkáskanál őrölt kömény
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál zsír
(bor)
-
2 vöröshagyma
Elkészítés: A fokhagymát lereszeljük, és az összes hozzávalóval elkeverjük, megkenjük vele a húsdarabokat. Állni hagyjuk néhány órát. Utána egy tepsit vagy jénait kizsírozunk, belefektetjük a húst, ráhelyezzük a cikkekre vágott hagymát, és előmelegített sütőben megsütjük. Meglocsolhatjuk egy kis borral is. Sülés közben egyszer-kétszer forgassuk meg. Írhattam volna azt is, hogy szép pirosra sütjük, de a paradicsom miatt ez a szín eleve adott. Kb 1 óra alatt kész.
Mért búslakodnám? Annak örülök,
amit az Isten lenni adott.
Hogy széles mezőkön száz sugár sürög,
s én látom a színt, a fényt, a napot.
Hallom a hangot, mit százezer madaracska
csicsereg boldogan, csókra csalogatva.
Érzem a barna föld részegítő illatát,
s hogy idegeimen az élet csap át.
Karomat kitárom, féktelenül fütyülök,
vidáman vallom: íme itt vagyok!
Mért búslakodnám? Annak örülök
amit az Isten lenni adott.
Nagyszerű ízesítés, egészségetekre!
VálaszTörlésFinom pecsenyét sütöttél! Most nagyon megkívántam, már rég ettünk oldalast.
VálaszTörlésNagyon guszta és finom lehetett ez a fűszeres oldalasod! Váljon egészségetekre!
VálaszTörlésBocs a kései válaszért. Mozgalmas napom volt. Köszönöm a kedves szavakat.
VálaszTörlésNagyon guszta, és finom oldalast sütöttél, most meg is kívántam. Viszem a receptet, és én is elkészítem.
VálaszTörlésSok sikert!
Törlés