Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
2 csokor hagymaszár
1 lila hagyma
olaj
só
bors
1 tojás
Elkészítés: A hagymákat apróra vágjuk, és egy kevés olajon megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük egy felvert tojás 2/3-ával. A leveles tésztát (Tante Fanny tönköly) kitekerjük, és 10 perc múlva hosszában ráhalmozzuk a tölteléket. Felcsavarjuk, a széleit kicsit megvizezzük, és szorosan összenyomjuk. Megkenjük a maradék tojással, és kis lyukakat vágunk bele. Közben 220 fokra előmelegítjük a sütőt, és 15 perc alatt szép pirosra sütjük.
só
bors
1 tojás
Elkészítés: A hagymákat apróra vágjuk, és egy kevés olajon megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük egy felvert tojás 2/3-ával. A leveles tésztát (Tante Fanny tönköly) kitekerjük, és 10 perc múlva hosszában ráhalmozzuk a tölteléket. Felcsavarjuk, a széleit kicsit megvizezzük, és szorosan összenyomjuk. Megkenjük a maradék tojással, és kis lyukakat vágunk bele. Közben 220 fokra előmelegítjük a sütőt, és 15 perc alatt szép pirosra sütjük.
Ez is biztos mindenkinek ízlik! Nagyon jól néz ki.
VálaszTörlésIgen, jól fogyott.
TörlésNagyon finom lehetett, ötletes feldolgozása a hagyma szárának!
VálaszTörlés