Nagyon bevált ez a zabpehelylisztes recept. Mindenre lehet használni, amihez piskóta kell. Könnyű az elkészítése is. Annak is ajánlom, akinek nem kell diétáznia, de szereti a zabpelyhet, vagy csak egy kis változatosságra vágyik. Ugyanúgy készült, mint itt, a túrókrémes tortánál, de azért újra leírom az elkészítést is.
Hozzávalók:
-piskóta:
6 tojás
másfél evőkanál 1:4 édesítő
...........
kb 30 dkg diétás baracklekvár
Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk.A fehérjéből és az édesítőből kemény habot verünk. A végén belecsorgatjuk a vizet, és egyenként a sárgáját, de nem hagyjuk abba a habverést. Alacsony fokozaton szitáljuk bele a sütőporral elkevert lisztet. Mivel zabpehelyből daráltam, jónak láttam átszitálni. Jól is tettem, mert voltak benne kis darabok. Lehet, hogy a bolti lisztben nincs ilyesmi. Egy nagy tepsit ( 28x37cm) kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, és elegyengetjük. 180 fokra előmelegített sütőbe toltam, 10 perc múlva mérsékeltem a hőfokot 160-ra, és tűpróbáig sütöttem. Sajnos elfelejtettem, hogy alacsonyabb hőfokon süssem most, na, majd legközelebb. Amikor kész volt, kiborítottam egy konyharuhára, és mindjárt elkezdtem feltekergetni. Oda-vissza egyszer, kétszer. Amikor már langyos volt, akkor megkentem a lekvárral. Így a papír felőli rész került kívülre, ami nem biztos, hogy olyan szép, mint a másik. Lehet fordítva is tekergetni. Nekem így is megfelelt. Felvágás után 14 db lett, de mire a fényképezéshez jutottam, hogy-hogy nem, már nem volt meg a kezdő létszám. 😊
Nagyon szép lett a piskótatekercsed, finom is lehet. Mi nem diétázunk és nem is fogyókúrázunk - bár ez utóbbit nem ártana 😊 - de egyszer ki kéne próbálnom!
VálaszTörlésEz a süti nagyon finom. Érdemes kipróbálni azoknak is, akiknek nem kell vigyázni semmire. Az idő előrehaladtával azért sajnos jelentkeznek a bajok. Örülhettek, hogy nálatok nincs így. Biztos sokat jelent, hogy annyit túráztok.
TörlésGyönyörű piskótatekercs, és csakis finom lehet. Meg kell hogy süssem... próbálkoztam pl. tönkölyliszttel, de feltekeréskor mindig elrepedt. Köszönöm ezt a remek receptet.
VálaszTörlésJó recept, tényleg. Remélem, neked is ízlik majd.
TörlésMekünk a tónköly liszt jó lehet mindenhez??
VálaszTörlés2- és cukoros vagyok!
A teljes kiőrlésű tönköly liszt jó, de 70/30 arányban lehet keverni sima liszttel. A sósakhoz tk búzát, az édes keltekhez tk tönkölyt használok. Gyakran felezem. Kekszeket többnyire zabpehelyliszttel sütöm. Új próbálkozás a piskóta.
Törlés