2024. február 8., csütörtök

Kekszek Valentin napra

 



Nagyon jónak tartom azt a kezdeményezést, hogy a szerelmesek az év egy napján külön is megemlékeznek vonzalmukról. Ha ajándékboltos lennék, akkor még inkább örülnék egy ilyen napnak, de azért feleségként sem bánom. Az meg külön öröm, hogy a Házasség Hetét is erre az időszakra szervezték. Ezzel is kifejezve, hogy nem feltétlen múlik el a szerelem  a házassággal. A programokról itt tájékozódhatnak. 

A neten nézelődve mindenütt szíveket társítanak ehhez a naphoz, pedig lehet, hogy meg kellene különböztetni a férfiaknak és a nőknek szánt kedveskedést. Az én férjem például biztosan jobban örül egy brassóinak, mint egy vaníliás szívkeksznek, úgyhogy azt a kekszet, amit egyébként még tavaly készítettem, és cukros, nem is kóstolta. A nem cukros kalapácsokból evett. A formát még tavaly vettem egy karácsonyi vásáron. Férjem jót derült rajta. 

Persze nem minden férfi egyforma, úgyhogy itt vannak ezek a finom kekszecskék, jó szívvel 😊 ajánlom őket az ünnepre.

Porcukor szórás előtt




Hozzávalók:
120 g vaj + a tepsihez
70 g kristálycukor
1 db tojássárgája
1 teáskanál vaníliaaroma
180 g liszt
Elkészítés: A cukorral habosra kevert vajhoz adjuk hozzá a tojássárgáját, a vaníliaaromát, végül szitáljuk bele a lisztet. 60 percig tartsuk a hűtőben, majd 10-15 mm vastagra nyújtsuk ki, és szaggassuk ki tetszőleges formákkal. Kivajazott tepsiben 170 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt süssük ki.
Más formákkal itt.
Bibliás elmélkedés:
 helyett javaslom, hogy olvassák el az előző riportot Bóka Lászlóval és Ilonával, akik házasságában nagy törések voltak, de mégis együtt maradtak. Természetesen senkit nem ítélek el, aki elválik. Az élet sokféle helyzetet megenged, de a legjobb, ha kitartanak egymás mellett. Ha konfliktus adódik, lehet segítséget kérni szakemberektől, lelkészektől, jó könyveket olvasni pl a Harmat Kiadótól. Most különösen kiemelték a házassággal kapcsolatos kiadványokat. Érdemes válogatni közülük. 

4 megjegyzés:

  1. Nagyon szép és ötletes formákkal készítetted a kekszeket, finomak lehetnek! Szép gesztus, bár mi nem tartunk Valentin napot - esetleg ha Bálint nap lenne, talán..... 😀

    VálaszTörlés
  2. Ez egy angol kezdeményezés, amit nagyon jónak tartok.

    VálaszTörlés
  3. Az én férjem is értékelné a kalapács-kekszet, nagyon ötletes minden fotód! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tavaly ősszel vettem Münchenben a karácsonyi vásárban a formát. Nem tudom, hogy itthon lehet-e kapni valahol ilyesmit.

      Törlés