2022. október 27., csütörtök

Lepcsánka

 

Sok elnevezése van: lapcsánka, berét, cicege, tócsni, hogy csak a legismertebbeket mondjam. Anyukám lepcsánkának hívta, és a főtt krumpliból készített lepényt is ezen a néven ismertük. Többnyire abból készült nálunk, a nyers reszelt változat nem volt annyira népszerű. Én viszont ezt szeretem jobban. 

Hozzávalók:
kb 80 dkg krumpli hámozva
2-3 gerezd fokhagyma ízlés szerint
1 tojás
só, bors
4-5 kanál liszt
.........
olaj

Elkészítés:
A krumplit lereszeljük, és összekeverjük a többi anyaggal kivéve az olajat. Annyi lisztet teszünk hozzá, hogy kicsit tömör legyen. Egy serpenyőt megkenünk olajjal, és kanállal pogácsákat szaggatunk bele, és kisütjük. Kínálhatjuk tejföllel, de magában is finom. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése