Még mindig szilva, nem lehet megunni. Nagyon egyszerű pitécske készült vele a múlt héten. Lajos Marinál láttam ánizsos szilvás sütit, kipróbáltam, finom lett.
Hozzávalók:
20 dkg zabpehelyliszt
10 dkg finomliszt
10 dkg margarin
fél csomag sütőpor
10 dkg finomliszt
10 dkg margarin
fél csomag sütőpor
kb egy evőkanál 1:4 édesítő vagy ízlés szerint cukor
fél dl rum
mokkáskanál őrölt ánizsmag
mokkáskanál őrölt fahéj
3 tojás
(joghurt vagy víz)
30 dkg szilva
fél dl rum
mokkáskanál őrölt ánizsmag
mokkáskanál őrölt fahéj
3 tojás
(joghurt vagy víz)
30 dkg szilva
Elkészítés:
A zabpehelylisztet jobb híján rendes zabpehelyből őröltem a kávédarálóban, és többet nem is fogok venni készen. Teljesen jó lett így is. A száraz anyagokat összekeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint. A tojást és a rumot elegyítjük, és összegyúrjuk a többivel. Ha szükséges, joghurttal vagy vízzel lágyítjuk a tésztát. Egy piteformát megkenünk margarinnal, rárakosgatjuk a magozott, félbevágott szilvát, majd rákenjük a tésztát. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb fél órát sütjük.
Finom, új ízesítéssel sütötted a szilvás pitét, nagyon jól is néz ki! Biztos gyorsan fogyott!
VálaszTörlésIgen, általában két nap alatt megesszük ezt a mennyiséget. Uzsonnára szoktam készíteni.
TörlésÉs megint milyen csodaszép! :-)
VálaszTörlésKöszönöm a szilva nevében is.
Törlés