Hozzávalók:
-tészta:
40 dkg No Cukor Detki keksz darálva
25 dkg darált törökmogyoró
1 evőkanál 1:4 édesítő
40 dkg No Cukor Detki keksz darálva
25 dkg darált törökmogyoró
1 evőkanál 1:4 édesítő
(fahéj, kardamom)
25 dkg margarin
2 tojás
25 dkg margarin
2 tojás
-csokimáz:
1 tábla csoki
2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A száraz anyagokat összekeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint. Mélyedést készítünk benne, és hozzáadjuk a tojást és annyi vizet, hogy jól gyúrható legyen. Kb 1 dl kellett. Mindig szoktam várni egy fél órát a kekszeknél, de most nem tettem. Kinyújtottam 2 mm vastagra, és korongokat szaggattam belőlük. Előmelegített, margarinozott tepsiben 200 fokon kisütöttem. Vigyázat! Hamar kész. Kb 10 perc.
Elkészítés:
A száraz anyagokat összekeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint. Mélyedést készítünk benne, és hozzáadjuk a tojást és annyi vizet, hogy jól gyúrható legyen. Kb 1 dl kellett. Mindig szoktam várni egy fél órát a kekszeknél, de most nem tettem. Kinyújtottam 2 mm vastagra, és korongokat szaggattam belőlük. Előmelegített, margarinozott tepsiben 200 fokon kisütöttem. Vigyázat! Hamar kész. Kb 10 perc.
Mikor valami nem sikerül,
s bánat szorongat érte belül,
arra gondolj, és oszlik a bú:
jobbat készített neked az Úr.
De jól néznek ki a kekszeid, nagyon finomak lehetnek, mindegyik fajta! De ha lehet, én a csokisból választanék 😃.
VálaszTörlésNagyon szép, hangulatosak a képeid!
Köszönöm szépen. Szeretem az ősz színeit.
VálaszTörlés