2021. október 14., csütörtök

Mixit tönkölykeksz. Kicsit diétás

Életem legfinomabb keksze. Puha, omlós és elképesztően finom. Ráadásul rendkívül egyszerű elkészíteni.
Hozzávalók:
25 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
15 dkg margarin
kávéskanál 1:4 édesítő vagy 10 dkg cukor
1 tojás
1 kk szódabikarbóna
csipet só
1 mokkáskanál kardamom
maréknyi Mixit liofilizált gyümölcs
Elkészítés:
A száraz anyagokat összekeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint, fél órára hűtőbe tesszük. Közben apróra vágjuk a Mixitet, melyet beledolgozunk a masszába. Kis golyókat formázunk belőle a kezünkkel, ellapítjuk, és sütőpapírral bélelt, 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt kisütjük. 

Több Mixit termék rendelhető a mixit.hu weboldalon.


7 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néznek ki,finomak lehettek. És sütés után is milyen szép színe maradt a gyümölcsnek 😊.

    VálaszTörlés
  2. Tényleg, a szín fel se tűnt, csak a finom íz.

    VálaszTörlés
  3. Viszem a receptet Ani - ez laktózmentesen is elkészíthető! :) Köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. Mit teszel bele margarin helyett?

      Törlés
  4. Óh de jó, viszem én is magammal! 😉

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gondoltam rád, amíg készítettem. Az a sok finom keksz az oldaladon!

      Törlés
  5. Szeretek kekszet sütni. :) Kipróbálom majd.

    VálaszTörlés