Hozzávalók:
25 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
15 dkg margarin
kávéskanál 1:4 édesítő vagy 10 dkg cukor
1 tojás
1 kk szódabikarbóna
csipet só
1 mokkáskanál kardamom
maréknyi Mixit liofilizált gyümölcs
Elkészítés:
A száraz anyagokat összekeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint, fél órára hűtőbe tesszük. Közben apróra vágjuk a Mixitet, melyet beledolgozunk a masszába. Kis golyókat formázunk belőle a kezünkkel, ellapítjuk, és sütőpapírral bélelt, 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt kisütjük.
Nagyon jól néznek ki,finomak lehettek. És sütés után is milyen szép színe maradt a gyümölcsnek 😊.
VálaszTörlésTényleg, a szín fel se tűnt, csak a finom íz.
VálaszTörlésViszem a receptet Ani - ez laktózmentesen is elkészíthető! :) Köszönöm!
VálaszTörlésKöszönöm. Mit teszel bele margarin helyett?
TörlésÓh de jó, viszem én is magammal! 😉
VálaszTörlésGondoltam rád, amíg készítettem. Az a sok finom keksz az oldaladon!
TörlésSzeretek kekszet sütni. :) Kipróbálom majd.
VálaszTörlés