Volt egyszer egy sorozat "Nem kell mindig rántott hús" címmel. A sorozat vagy inkább pályázat arról szólt, hogy mennyire változatosan lehetne főzni vasárnaponként, ha nem ragaszkodnánk a megszokott ízekhez. Igaz, de én azért szeretem a rántott húst is, különösen a csirkecomb filét, ez most a kedvencünk a férjemmel. Olcsóbb is, egészségesebb is, mint a sertés. Ezek a húsok viszont Évi kedvéért csirkemellből készültek. A felső tejfölös bundát kapott, az alsónál zabpehellyel helyettesítettem a zsemlemorzsát.
Tejfölös bunda:1 tojás
1 evőkanál tejföl
kis víz, só
Ezeket jól elkeverjük, a szeletekre vágott csirkemellet belisztezzük, és belemártjuk, majd forró olajban kisütjük. Köretnek a szokott dolgok jöhetnek. Itt héjában főtt krumplival és frissen szedett meggyel ettük.
A lenti kép régebben készült. A bal oldali húst szezámmagba, a jobb oldalit dióba forgattam.
Mit szoktatok használni még zsemlemorzsa helyett?
Nagyon finomat főztél! :)
VálaszTörlésIgen, nagyon jól esett meggy szedés után.
TörlésNagyon guszta, a tejfölös újdonság számomra de kipróbálom majd! Legtöbbször én zsemlemorzsába nem is forgatom !
VálaszTörlésKukoricadarát vagy kukoricalisztet is szoktam használni prézli helyett, de inkább csak halaknál.
VálaszTörlésNagyon guszta mindkét husi 😊.
Verus, Éva, Katalin! Köszönöm szépen. A kukoricadara is jó ötlet, de a cukrosoknak csak ritkán ajánlott.
VálaszTörlés