Férjemmel szeretjük a gombát, most egy krémleves készült belőle, mert Évi viszont nem szereti darabosan.
Hozzávalók:
fél kg gomba1 vöröshagyma
olaj
tejföl
só, bors
2 evőkanál kuszkusz
Elkészítés:
A felkockázott hagymát megpirítottam egy kis olajon, majd a tisztított, szeletelt gombát is. Sóztam, borsoztam, felengedtem kétszeres mennyiségű vízzel. Amikor megfőtt, egy evőkanál tejfölt adtam hozzá, és botmixerrel pépesítettem. Két evőkanál kuszkusszal még egyszer feltettem főni. Rottyant egyet, és kész. Egy fej gombát meghagytam, megpirítottam, és az lett a feltét.
A gombát mi is szeretjük, finom lehetett ez a krémes leves!
VálaszTörlésIgen, Évinek is ízlett így.
TörlésImádom a gombát én is, finomnak hangzik ez a leves.
VálaszTörlésFinom is, csak kicsit bonyolultabb s passzírozás miatt.
VálaszTörlés