A család mindig előbb üli meg az ünnepeket, ami az ételeket illeti, mert ki kell kísérletezni a megfelelő ételsort. Már van főétel is, leves is, desszert is a blogon, de most gazdagodott a kínálat ezzel a zöldséges husival. Végül is nem tudom, hogy mit fogok főzni az ünnepen, lehet, hogy még egy új ételt. A nemzeti színű ételek készítését francia mintára kezdtem el. Itt van egy szép desszert.
Ők nagyon büszkék a nemzetiségükre, gondoltam, vegyünk példát róluk. Ide gyűjtöttem a piros-fehér-zöld ételeket. (katt a kék szövegre)
Hozzávalók:
3 csirkecomb filé
szeletelt bacon
brokkoli
mozarella
kaliforniai paprika csíkok
só, bors
színes tészta
Elkészítés:
A húst sózzuk, borsozzuk, és begöngyöljük baconbe. Olajozott tepsibe tesszük, közé nyers broccolit, paprika csíkokat. A mozarella darabokat a fehér szín miatt tettem bele, de teljesen szétolvadtak. Szép pirosra sütjük a húst, a zöldséget néha meglocsoljuk egy kis szafttal. Színes tésztát főzünk ki hozzá, és elrendezzük a tányéron.
A színek legjobban ennél a krémpohárnál látszódnak. Finom is, érdemes kipróbálni.
Nekem fontos ez a nap. Most van a népszámlálás Szlovákiában. Egy Nagy Csomor András nevű felvidéki népzenész nagyon szépen fogalmazott a nemzeti hova tartozásról facebook oldalán:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése