2020. november 30., hétfő

Tövises galuska sajttal

 


Elkezdődött az adventi időszak, de azért az élet megy tovább. Nem élünk állandóan a különleges fogások bűvöletében. A munkás hétköznapok egyszerű, olcsó ételeket kívánnak, mint ez is. 
Könnyű és finom ebéd vagy vacsora. Már van egy tövises galuska a blogon, illetve mindjárt kettő is, mert egyik alkalmazása köretnek, másik túróval, tejföllel, szalonnával főétel. Most még egyszerűbben került az asztalra, csak egy kis sajtot, tejfölt kapott, és már ettük is. 
Hozzávalók:
-galuska
25 dkg reszelt nyers krumpli
25 dkg finomliszt
só, bors
1 tojás
sajt, tejföl
 Elkészítés:
 Összekeverjük a galuska hozzávalóit, és forró, sós vízbe szaggatjuk egy nedves vágódeszkáról késsel.  Tésztaszűrővel kiszedjük és leöblítjük. Biztos azért hívják tövisesnek, mert úgy néz ki, mintha kis tövisek állnának ki belőle. Töviskesnek is hallottam már.



2 megjegyzés: