2020. november 4., szerda

Karfiolos-sajtos hús

 

Nem kell mindig rántott hús! Volt egy ilyen rovat a Nők Lapjában talán. Azt a szokást szerették volna megváltoztatni, hogy a vasárnapi ebéd mindenütt ugyanaz volt: húsleves, rántott hús, sült krumpli, uborkasaláta. Ma már biztos nem lenne szükség ilyen ötletelésre, mert a sok gasztro rovatnak és a bevásárlóközpontoknak köszönhetően akár cápauszony levest is főzhetünk, töltött papajával. Én azért maradok a hagyományos ételeknél, és az újításaimban sem törekszem polgár-akarom mondani férjpukkasztó fogásokra. Rántott hús viszont ritkán van. Gyakoribb a csirkesült, vagy ez a finom rakott hús is. 

Hozzávalók:

4 szelet sertéstarja, 

egy kisebb karfiol, 

sajt, tejföl 

só, bors olaj

Elkészítés:
 A karfiolt enyhén sós vízben megpároljuk, de nem főzzük szét. A húst  sózzuk, borsozzuk, egy kis olajon mindkét oldalán elősütjük. Ráhalmozzuk a karfiolt, a tejfölben elkevert reszelt sajtot, és forró sütőben pirosra sütjük

Füle Lajos: Aki Jézussal van
Aki Jézussal van, és nem tőle távol,
nem fél az élettől, nem fél a haláltól.
Nem vesz a betegség, bú, baj erőt rajta,
Még a vessző és a bot is vigasztalja.
(A vessző és bot a nehézségek szinonímája.)

4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta és finom ebédetek volt, és a tálalásod is nagyon tetszik 😀.
    Nálunk is nagyon ritkán van rántott hús, egy évben talán 2-3-szor, pedig szeretjük. Csak panírozni nem szeretek, és az olajban való sütéstől is nagyon idegenkedek 😁.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam is ez a helyzet. Csak panírozni nem szeretek, és az olajban sütéstől idegenkedem. :)

      Törlés
  2. Nagyon guszta és finom lehetett! Egyszer készítettem karfiolt rakottan krumplival finom volt az is. Kb. 2 hete karfiolos ételt szerettem volna hétvégére készíteni mikor lemértem a boltba pedig nem tűnt olyan nagynak, az ára 1200 Ft lett volna. Mondanom sem kell hogy változott a hétvégi menüm:)

    VálaszTörlés
  3. Nálunk nagyon olcsó most a karfiol.Ha több hely lenne a leendő kamrában, eltennék még néhány üveggel.

    VálaszTörlés