2020. április 15., szerda

Túrós és meggyes béles/lepény

Három rebarbara palántát vettünk tavaly, és nagy szeretettel gondozgattuk. Idén sajnos csak kettő hajtott ki, és az egyik már fel is magzik. A belőlük készült sütire így még várni kell, de a rebarbarás béles alapján készültek ezek a sütik, és egy közepes tepsire való sült.
Hozzávalók:
-tészta:
40 dkg liszt
1 sütőpor
10 dkg porcukor
15 dkg zsír 
2 tojássárgája
3 ek tejföl
csipet só
-töltelék:
25 dkg túró 
tejföl, porcukor
1 üveg meggybefőtt
búzadara
-tetejére
cukor, tej, porcukor
A lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval, porcukorral, szétmorzsoljuk benne a zsiradékot, és gyorsan összegyúrjuk a tejföllel, melyben előtte elkevertük a tojássárgáját.  Nagyon puha tésztát kapunk. Két részre osztjuk. Az egyiket kicsit kinyújtjuk lisztezett deszkán, és egy közepes tepsibe fektetjük. Szétnyomkodjuk, hogy egyenletesen terüljön el.  Megszórjuk búzadarával. Az egyik felére a túrókrémet tesszük, a másik felére a lecsepegtetett meggyet. A túrókrémhez összekeverjük a túrót, a tejfölt és a porcukrot. A másik adag tésztát egy közepes tepsi hátán nyújtjuk ki, és ráügyeskedjük a töltelékre. Cukrozott tejjel megkenjük, 200 fokra előmelegített sütőben kisütjük. Kocka alakúra vágjuk, és megszórjuk porcukorral. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése