2020. április 15., szerda

Csöves borsó leves

Férjem szülőfalujában termelik ezt a, valószínűleg nagyon ősi fajta, borsót. Chinese pea pod néven már láttam fagyasztva. Az a lényege, hogy még csövesen kell megfőzni. Ha megdagadnak a szemek, akkor nem is finom már. Egy kis zacskóval főztem meg. Nem is tudom, mennyi lehetett a súlya. Negyed kg? Egy hagymát vágtam hozzá apróra, és egy kis sós vízben, néhány szem borssal megfőztem. Utána következett a gyenge rántás és a tejföl. Felénk nem lehet kapni, sógornőm lepett meg az ősszel két zacskóval. 
Hasonlóan készülhet a bableves is. 


2 megjegyzés:

  1. Még nem ettünk ilyen borsót, de már hallottam róla. Finom lehetett belőle a leves 😊

    VálaszTörlés
  2. Igen, de mostanában sehol sem láttam.

    VálaszTörlés