Hozzávalók:
20 dkg zabpehely
10 dkg finomliszt
csipet só
15 ml víz
fél sütőpor
édesítőszer
20 dkg margarin
20 dkg dió
diétás házi sárgabarack lekvár
-tetejére:
10 dkg étcsoki
1 ek margarin
Elkészítés:
A zabpelyhet egy kicsit daráljuk. Csak annyira, hogy ne legyen ilyen nagy szemű. A lisztet, sütőport, sót, édesítőszert összekeverjük, és elmorzsoljuk benne a margarint. Kis víz hozzáadásával ruganyos tésztává gyúrjuk. Kicsit állni hagyjuk, addig kivágjuk a sütőpapírt a tepsibe. A tésztát három részre osztjuk, és egy kis tepsi hátoldalán kinyújtjuk. (Utána elmosogatjuk a tepsit.) Egyenként a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Közben megkenjük lekvárral, és megszórjuk a dióval. Tehát tészta, lekvár, dió. Tészta, lekvár, dió. Ráfektetjük a harmadik lapot, megszurkáljuk, és előmelegített, 200 fokos sütőben megsütjük. Ha kihűlt, ráöntjük a margarinnal megolvasztott csokit.
Zabkorpás
Teljes kiőrlésű liszttel
Teljes kiőrlésű liszttel 2
Ani, hogy te milyen találékony, és ügyes vagy! Remek lett a sütid!
VálaszTörlésKénytelen vagyok. Köszi.
VálaszTörlés