2018. január 26., péntek

Túrófánk

Egy tejfölös fánkot sütöttem eddig a farsangi készülődés jegyében, de még szemezgetek egy-két új recepttel. Két éve játékot is hirdettem Ételek jelmezben címmel. Az összesítés itt olvasható.
A túrófánk nagyon finom lett, gulyásleves után ettük.  Házi tejből készült saját készítésű túróból.  A tejföl is házi, mert az az igazi!

Hozzávalók:
50 dkg túró
3 tojás
5 dkg liszt
5 dkg zsemlemorzsa
csipet só
olaj
-a panírozáshoz zsemlemorzsa, 

Elkészítés:
A túró áttörhetjük krumplinyomón, de én csak villával kevertem el. A tojásfehérjét fel lehet verni hozzá, de nekem úgy nagyon beszívta az olajat. Így aztán azt találtam legjobbnak, ha csak összekeverjük a hozzávalókat. 5 percet állni hagyjuk, vizes kézzel lapos korongokat formázunk a masszából, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük.(Horváth Ilona receptje alapján)


A bohócsapkával még ennél a farsangi fánk receptnél is lehet találkozni. Szeretettel ajánlom figyelmükbe az ott közölt bibliás elmélkedést is.

1 megjegyzés: