2018. január 27., szombat

Toros káposzta disznótor helyett

Már nagyon régóta nem vágunk disznót. Ennek sok oka van, de néha sajnálom, hogy elmaradt. Nagyon szerettem a reggeli hangulatot, a sült vért, a finom újhúst. Én csak a konyhában dolgozgattam, vagy rohangáltam a gyerekek után. Estére megfőtt az orjaleves, a töltött káposzta. Mi nem készítettünk toros káposztát aznap, mégis a disznóvágások jutottak eszembe erről az ételről. Talán a farok miatt. Nem tudom, hogy ki hogy készíti. Én eddig mindig tettem bele rizst vagy gerslit is, de most diétásra vettem. 
Hozzávalók:
70 dkg sertéslapocka
1 farok
2 hagyma
1 ek őrölt piros paprika
pici só
olaj
1 mokkáskanál őrölt köménymag
1,5 kg savanyú káposzta
Elkészítés: 
A hagymát apróra vágjuk, egy kevés olajon megdinszteljük. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a paprikával, kicsit visszatesszük, és feltöltjük egy kevés vízzel, és beletesszük a felkockázott húst és a farkot. Szóval pörköltet főzünk, de köménymaggal. Amikor a hús kezd puhulni, akkor beletesszük a káposztát. Megoszlanak a vélemények, hogy ki kell-e mosni a káposztát. Én nem szoktam, viszont a töltött káposzta húsába nem teszek sót, és most is csak éppen egy csipetet szórtam rá. Addig főzzük, amíg minden megpuhul. Tejföllel vagy anélkül tálaljuk. 

1 megjegyzés:

  1. Ilyet még nem főztem, és régen otthon sem készült, de nagyon finom lehet.
    Most nekem is eszembe jutottak a régi otthoni disznóvágások, jó rájuk gondolni...

    VálaszTörlés