Itt a farsang, áll a bál! Kezdődik a fánksütés. Ezzel indítom a szezont.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
fél csomag sütőpor
csipet só
1 tojás
3 evőkanál porcukor
1 tasak vaníliás cukor
3 evőkanál tejföl
fél cl rum
olaj
Hozzávalók:
30 dkg liszt
fél csomag sütőpor
csipet só
1 tojás
3 evőkanál porcukor
1 tasak vaníliás cukor
3 evőkanál tejföl
fél cl rum
olaj
Egy tálban simára keverjük a tojást a porcukorral, a vaníliás cukorral, a tejföllel, és a sóval. Hozzáöntjük a rumot, majd a sütőporral elkevert lisztet. Lisztezett kézzel jól eldolgozzuk, majd lisztezett felületen fél cm vastagságúra kinyújtjuk. 6 cm-s pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A felforrósított olajban kisütjük. Ha nem fordulnak meg maguktól, akkor segítsünk nekik. Ha szép színük van, szedjük ki papírtörlőre. Tölthetjük lekvárral vagy krémmel, de porcukorral meghintve is nagyon finom. Ha diabetikusan akarjuk elkészíteni, akkor használjunk édesítőszert például szorbitot.
Külön öröm számomra, hogy Gasztropajti receptje.. nagyon jól néz ki.
VálaszTörlésNagyon guszta én is szeretem jó könnyű a tésztája!
VálaszTörlésMilyen jó, nálatok már elkezdődött a farsang :-) Nagyon guszták lettek, szép mosolygósak :-)
VálaszTörlés