2018. január 9., kedd

Tejfölös fánk



 Itt a farsang, áll a bál! Kezdődik a fánksütés. Ezzel indítom a szezont.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
fél csomag sütőpor
csipet só
1 tojás
3 evőkanál porcukor
1 tasak vaníliás cukor
3 evőkanál tejföl
fél cl rum
olaj


Egy tálban simára keverjük a tojást a porcukorral, a vaníliás cukorral, a tejföllel, és a sóval. Hozzáöntjük a rumot, majd a sütőporral elkevert lisztet. Lisztezett kézzel jól eldolgozzuk, majd lisztezett felületen fél cm vastagságúra kinyújtjuk. 6 cm-s pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A felforrósított olajban kisütjük. Ha nem fordulnak meg maguktól, akkor segítsünk nekik. Ha szép színük van, szedjük ki papírtörlőre. Tölthetjük lekvárral vagy krémmel, de porcukorral meghintve is nagyon finom. Ha diabetikusan akarjuk elkészíteni, akkor használjunk édesítőszert például szorbitot.


Fánkot akartam sütni, új receptet kerestem, amikor belebotlottam ebbe Gasztropajti blogjában. Sajnos már nem tudom neki megköszönni, de ha élne, biztos örülne, hogy tőle választottam. A recepten nem változtattam, csak kétszeres adagot készítettem.

3 megjegyzés:

  1. Külön öröm számomra, hogy Gasztropajti receptje.. nagyon jól néz ki.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta én is szeretem jó könnyű a tésztája!

    VálaszTörlés
  3. Milyen jó, nálatok már elkezdődött a farsang :-) Nagyon guszták lettek, szép mosolygósak :-)

    VálaszTörlés