2017. május 30., kedd

ÜNNEPEK, JELES NAPOK.Süssünk piros-sárga süteményt pünkösdre! Összefoglaló


Újra véget ért egy pünkösdi játék szebbnél-szebb sütikkel. Miért is piros és sárga? Lehetett volna zöld és kék is. A piros és a sárga viszont a tűz színe. A Biblia arról tudósít az első pünkösd kapcsán, hogy Isten eljött a földre láthatatlanul, beköltözött a hívők szívébe Szent Lelke által, és ennek a jele volt akkor az, hogy lángnyelvek jelentek meg az apostolokon. És mellesleg más nyelveken is kezdtek beszélni, hogy mindenki értse az ott állók közül. Pünkösd jelképe a galamb is, mert ez a Szent Lélek jelképe, de a tűz is a fent idézett jelenség miatt. Elmondhatom, hogy az eper tarolt a sütiken. Teljesen kézen fekvő is, hiszen szép piros színével az egyik legjobb választás. 
Katalin szépen megformázta a lángokat, szinte izzik a képe. Nagyon szeretem a rizskókot, eperrel még finomabb lehet. Hamarosan kipróbálom.
...
Melinda takaros gyümölcstortájában még a hívők egysége is látszik, ami fontos szempont volt akkoriban és most is. 
...
Éva finom kosárkákat készített nekünk, Egyszerű - amint írja, -de nagyszerű! - tehetjük hozzá.
...
Teller Zsuzsa cseresznyével készített egy remek túrótortát. Két legyet egy csapásra, mint írja, mert a blogkóstoló játékra is ezzel nevezett. A sok cseresznye együtt itt is példázhatja a hívők szeretet kapcsolatát.
...
Új játékostársunkat szeretettel köszöntöm. Konyhamalackától  finom krémes kosárkákat kaptunk rajtuk az eperlángokkal. Igazán guszták. Mindjárt regisztráltam is nála rendszeres olvasónak: itt a kezem, nem disznóláb!
...
Végül egy kis apróság tőlem: a pinteresten kutakodva találtam ezt a jópofa reggeli harapnivalót. Keksz, tojás, paprika.
Mindenkinek köszönöm, akik játszott, és vitte a jó hírét annak, hogy Isten szeret bennünket, és velünk akar lenni már itt a földön is. Áldott ünnepi készülődést kívánok!

4 megjegyzés:

  1. Nagyon jó kis összeállítás kerekedett belőle :-)
    Szeretettel kívánok mindenkinek szép pünkösdöt!

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük hogy ismét lehetőség volt játékra!

    VálaszTörlés
  3. Kedves Ani !
    Örülök, hogy részt vehettem a játékban és köszönöm a kedves szavakat ! :)
    Az összefoglaló nagyon jól sikerült, isteni recepteket ismerhettem meg.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó gyűjtemény, köszönöm a játékot.

    VálaszTörlés