Az oldalas koronára már nagyon régóta készülök. Most végre rászántam magam, szép húst is kaptam.
Hozzávalók:
1.5 kg sertés oldalas
só
bors
majoránna
0.5 dl félszáraz vörösbor
2 gerezd fokhagyma
-köret:
főtt krumpli, párolt zöldség
A húst egyben hagyjuk, előző nap besózzuk. Másnap megtűzdeljük fokhagymával, meglocsoljuk a borral, fűszerezzük, és koszorú alakban meghajlítjuk, és hústűvel összetűzzük. Ha sok a hús rajta, akkor kivágjuk, mert nem lehet jól összefogni. Egy lábasban tesszük fel párolódni kis zsírt és a lecsorgott bort téve alá. A levágott részt is együtt pároljuk vele. Ha kezd puhulni, akkor áttesszük egy tepsibe, köré főtt krumplit halmozunk, és pirosra sütjük őket. Párolt zöldséggel, és a tepsis krumplival tálaljuk. A belsejében is zöldség van. Tálalás előtt természetesen kivesszük a hústűket.
Vagyis:
Mit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve meg sem sejtett,azt készítette el az Isten az őt szeretőknek."(". Korinthus 2. 9)
Nagyon szép tálalás, finom lehetett a sok zöldséggel :-)
VálaszTörlésIgen, valóban nagyon finom volt.
VálaszTörlés