Egyszerű zöldséglevest főzünk. Én most a reszelt zöldségemet használtam fel. Olyan jól termett a kert tavaly, hogy még mindig van belőle.
Hozzávalók:
-leves:
kb 1.5 l víz,
1.5-2 evőkanál reszelt zöldség
zellerlevél
2 krumpli
borsó
2 krumpli
borsó
(rántás)
-túrós töltelék:
13 dkg túró
fél tojás
petrezselyem zöld
só, bors
-tészta-túrós töltelék:
13 dkg túró
fél tojás
petrezselyem zöld
só, bors
1 tojás és annyi liszt, amennyivel közepesen kemény tésztát lehet gyúrni. Kis cipót formázunk belőle, és sodrófával vékonyra kinyújtjuk. Hat négyzetet vágunk belőle, és a közepükre halmozzuk a túrótölteléket, melyhez egyszerűen csak össze kell keverni a hozzávalókat. Feltekerjük. Eddig úgy néz ki, mint egy szaloncukor, de folytatjuk a formázást.
Két kezünk hüvelyk-és mutatóujjával megfogjuk a tészta csomag keskeny részét, és egyik kezünkkel jobbra, másikkal balra tekerünk rajta egyet, és utána befelé összenyomjuk. Ezt valószínűleg azért kell, hogy ne folyjon ki a túró. A forró levesbe dobjuk őket, és addig főzzük, amíg feljönnek a felszínre. A maradékból kis gombócokat formázunk, és szintén a levesbe főzzük. A leeső tésztadarabokból eperlevél készülhet.
Jéééé! Sose hallottam róla! Most ettem meg egy édes túrostáskát.:)
VálaszTörlésSósan is finom lehet a túró!
VálaszTörlés