2017. május 27., szombat

Bodzapudingos túrótorta

 Ez a sejtelmes színű sütemény hasonlít az Újpalota tortához vagy a Fanta szelethez. Nem teljesen saját ötlet. Citromhab juttatta eszembe, amikor Üdítő torta néven málnaszörpből készített túrótortára pudingot. Így aztán majdnem ugyan olyan lett, mint az övé. Köszönöm szépen.
A képen tavalyi bodzaszörp látható az üvegben.
 Hozzávalók:
 -tészta

3 tojás
12 dkg cukor
2 evőkanál olaj
10 dkg liszt
2 dkg kakaópor
fél kávéskanál sütőpor

-túrókrémkrém
50 dkg túró
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
1 evőkanál búzadara

-zselé
7 dl bodzaszörpből készített üdítő
1 evőkanál cukor
2 csomag tejszín ízű pudingpor
Elkészítés:
A tojásfehérjét habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sárgáját, az olajat és végül beleforgatjuk a sütőporos, kakaós lisztet. A lisztet a kakaóval és a sütőporral habverő segítségével könnyen tudjuk elkeverni. 24 cm-es tortaformában sütjük 180 fokon. Rácson hagyjuk kihűlni, majd visszatesszük rá a tortakarikát. A krémhez összekeverjük a hozzávalókat, botmixerrel krémesítjük, és a kihűlt tortalapra simítjuk. A tetejére csak házi bodzaszörp jó, ami valójában szirup. Jól elálló szörp recept található a blogomban. Felhígítjuk vízzel a megfelelő ízre, és a cukorral elkevert pudingporral sűrűre főzzük. Kicsit hűtjük, és ráöntjük a túrós rétegre. Jól behűtve szeleteljük. 




2 megjegyzés:

  1. De finom lehetett! A túrótorta magában is finom, hát még bodzával együtt :-) Igazi különlegesség lehetett!

    VálaszTörlés